Υπηρεσίες σε τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής

AFQ

Μία νέα έννοια στην ποιότητα των τροφίμων

Το Ευρωπαϊκό σήμα πιστοποίησης AFQ εισάγει ένα νέο, πρωτοποριακό σύστημα αξιολόγησης, σύγκρισης και κατάταξης της ποιότητας των τροφίμων. Κάθε τρόφιμο υποβάλλεται σε λεπτομερή εργαστηριακή ανάλυση με σκοπό την πολύπλευρη αξιολόγηση της αντιοξειδωτικής δράσης. Με βάση τη δραστικότητα, προκύπτει το AFQ score, κυμαινόμενο από 8-20, όπου όσο υψηλότερο τόσο μεγαλύτερη η αντιοξειδωτική δράση και βιοδραστικότητα του τροφίμου. Το AFQ συγκρίνει ομοειδή προϊόντα, δίνοντας στον καταναλωτή την πληροφορία ότι το προϊόν είναι εργαστηριακά ελεγμένο, ποιοτικό και παρέχει δυνητικά οφέλη για την υγεία του.

Περισσότερα

Product ID

Δημιουργία ταυτότητας προϊόντος

H FoodOxys παρέχει μία ολοκληρωμένη υπηρεσία για την ενδελεχή αξιολόγηση της βιοδραστικότητας των τροφίμων και των συμπληρωμάτων διατροφής σε 4 διακριτά επίπεδα:

  • Εργαστηριακές αναλύσεις in vitro – Αξιολόγηση της αντιοξειδωτικής δράσης
  • Εργαστηριακές αναλύσεις in vitro σε κύτταρα – Αξιολόγηση της επίδρασης σε δείκτες βιωσιμότητας και οξειδοαναγωγικής κατάστασης κυττάρων
  • Προκλινική μελέτη – Αξιόλογηση της επίδρασης σε δείκτες οξειδοαναγωγικής κατάστασης εργαστηριακών ζώων
  • Κλινική μελέτη – Αξιολόγηση της επίδρασης σε δείκτες οξειδοαναγωγικής κατάστασης υγιών εθελοντών (αποκλειστικά για τρόφιμα)
Περισσότερα

NutriMetrics

Εύρεση ισχυρισμών υγείας

Οι ισχυρισμοί υγείας είναι δηλώσεις που συσχετίζουν τα τρόφιμα με την υγεία. Η FoodOxys διενεργεί εργαστηριακό έλεγχο για τον ποιοτικό και ποσοτικό προσδιορισμό των θρεπτικών συστατικών των τροφίμων (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία). Εφόσον κάποιο από τα συστατικά εντοπιστεί σε επίπεδα άνω του ορίου που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το τρόφιμο δύναται να λάβει το σύνολο των ισχυρισμών υγείας που αφορούν το συγκεκριμένο συστατικό. Οι ισχυρισμοί υγείας αποτελούν σημαντικό αρωγό για την ανάδειξη της ποιότητας των τροφίμων.

Περισσότερα

PhenoxScan

Προσδιορισμός του πολυφαινολικού περιεχομένου και της αντιοξειδωτικής δράσης

Οι πολυφαινόλες είναι βιοδραστικές ενώσεις, φυτικής προέλευσης, με ισχυρές βιολογικές δράσεις. Η FoodOxys διενεργεί εργαστηριακό έλεγχο σε τρόφιμα για τον ποσοτικό προσδιορισμό του πολυφαινολικού περιεχομένου και την αξιολόγηση της ικανότητας εξουδετέρωσης ελευθέρων ριζών με σκοπό την ανάδειξη των ευεργετικών επιδράσεων στην ανθρώπινη υγεία. Η υπηρεσία περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Προσδιορισμός του πολυφαινολικού περιεχομένου
  • Αξιολόγηση της ικανότητας εξουδετέρωσης της ελεύθερης ρίζας ABTS•+
  • Αξιολόγηση της ικανότητας εξουδετέρωσης της ελεύεθερης ρίζας DPPH•
Περισσότερα

OleoMetrics

Προσδιορισμός των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου

Ο προσδιορισμός του πολυφαινολικού περιεχομένου και η μέτρηση συγκεκριμένων φυσικοχημικών χαρακτηριστικών διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη της ποιότητας του ελαιολάδου. Σε αυτό το πλαίσιο, η FoodOxys παρέχει μία ολοκληρωμένη υπηρεσία, η οποία περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Προσδιορισμός ολικών πολυφαινολών
  • Μέτρηση οξύτητας
  • Μέτρηση αριθμού υπεροξειδίων
Περισσότερα