Υπηρεσίες στον άνθρωπο

Αξιολόγηση δεικτών οξειδοαναγωγικής κατάστασης – Εξατομικευμένη διατροφή

SILVER

Προσδιορισμός της γλουταθειόνης σε μία σταγόνα αίμα

Λήψη μίας σταγόνας αίματος από το δάκτυλο του εξεταζόμενου για τον προσδιορισμό των επιπέδων της ανηγμένης γλουταθειόνης (GSH), του σημαντικότερου αντιοξειδωτικού μορίου του ανθρώπινου οργανισμού. Με βάση το αποτέλεσμα της μέτρησης, προσδιορίζονται οι αντιοξειδωτικές ανάγκες του εξεταζόμενου και παρέχονται εξατομικευμένες συστάσεις για την καθημερινή πρόσληψη συγκεκριμένων ποσοτήτων αντιοξειδωτικών μονάδων και την εφαρμογή διαλειμματικής νηστείας.

SILVER

GOLD

GOLD

Βασικός έλεγχος οξειδοαναγωγικής κατάστασης για τη δημιουργία εξατομικεύμενης διατροφής

Πραγματοποίηση αιμοληψίας και προσδιορισμός τριών βασικών δεικτών που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του αντιοξειδωτικού μηχανισμού. Πιο συγκεκριμένα, προσδιορίζεται η ανηγμένη γλουταθειόνη (GSH), το σημαντικότερο ενδογενές αντιοξειδωτικό μόριο, τα επίπεδα των ουσιών που αντιδρούν με το θειοβαρβιτουρικό οξύ (TBARS), ένας δείκτης που συνδέεται στενά με την πρόκληση οξειδωτικής βλάβης στα λιπίδια των κυττάρων, καθώς και η δραστικότητα της καταλάσης (CAT), ένα κρίσιμο αντιοξειδωτικό ένζυμο. Με βάση τις παραπάνω μετρήσεις προσδιορίζονται οι αντιοξειδωτικές ανάγκες του εξεταζόμενου και δημιουργείται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής για την προαγωγή της μεταβολικής υγείας.
 

PLATINUM

Λεπτομερής έλεγχος οξειδοαναγωγικής κατάστασης για τη δημιουργία εξατομικευμένης διατροφής

Πραγματοποίηση αιμοληψίας και προσδιορισμός εννέα δεικτών που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του αντιοξειδωτικού μηχανισμού. Πιο συγκεκριμένα, το πακέτο περιλαμβάνει τον:

  • Έλεγχο δεικτών που παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση της αντιοξειδωτικής άμυνας – Ανηγμένη γλουταθειόνη (GSH), ολική αντιοξειδωτική ικανότητα (TAC), αναγωγική ισχύς (Reducing Power).
  • Έλεγχο της δραστικότητας κρίσιμων αντιοξειδωτικών ενζύμων – Καταλάση (CAT), υπεροξειδική δισμουτάση (SOD), υπεροξειδάση της γλουταθειόνης (GPx), αναγωγάση της γλουταθειόνης (GR). Οι συγκεκριμένοι ενζυμικοί μηχανισμοί συμμετέχουν στην προστασία των κυττάρων έναντι των ελευθέρων ριζών. Ο προσδιορισμός τους παρέχει σημαντικές πληροφορίες για την έκφραση αντιοξειδωτικών, αντιγηραντικών και αντιφλεγμονωδών γονιδίων.
  • Έλεγχο προϊόντων οξειδωτικής βλάβης – Ουσίες που αντιδρούν με το θειοβαρβιτουρικό οξύ (TBARS) και πρωτεϊνικά καρβονύλια (PCARBS). Οι συγκεκριμένοι δείκτες συνδέονται με την υπεροξείδωση των λιπιδίων και την οξειδωτική βλάβη των πρωτεϊνών, αντίστοιχα. Η παρουσία υψηλών επιπέδων τους στον ανθρώπινο οργανισμό υποδηλώνει την πρόκληση οξειδωτικού στρες.

Με βάση τις παραπάνω μετρήσεις προσδιορίζονται οι αντιοξειδωτικές ανάγκες του εξεταζόμενου και δημιουργείται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής για την προαγωγή της μεταβολικής υγείας.

PLATINUM

Αξιολόγηση γενετικών δεικτών – Διατροφογενωμική

CardioGene

Αξιολόγηση γενετικών δεικτών που σχετίζονται με την καρδιομεταβολική υγεία

Συλλογή κυττάρων από το εσωτερικό της παρειάς (μάγουλο) με τη χρήση στυλεού, απομόνωση DNA και αξιολόγηση 8 γενετικών δεικτών που σχετίζονται με την καρδιομεταβολική υγεία και ασθένειες.

Περισσότερα

FitGene

Αξιολόγηση γενετικών δεικτών που σχετίζονται με τη σύνθεση σώματος και τη φυσική δραστηριότητα

Συλλογή κυττάρων από το εσωτερικό της παρειάς (μάγουλο) με τη χρήση στυλεού, απομόνωση DNA και αξιολόγηση 15 γενετικών δεικτών που που σχετίζονται με τη διαχείριση βάρους, τη σύνθεση σώματος, τη γυμναστική και τη φυσική δραστηριότητα.

Περισσότερα

NutriGene

Αξιολόγηση γενετικών δεικτών που σχετίζονται με τη διατροφή και το μεταβολισμό

Συλλογή κυττάρων από το εσωτερικό της παρειάς (μάγουλο) με τη χρήση στυλεού, απομόνωση DNA και αξιολόγηση 25 γενετικών δεικτών που σχετίζονται με το διατροφικό μεταβολισμό, τις διατροφικές συνήθειες και δυσανεξίες, την καρδιομεταβολική υγεία και ασθένειες, καθώς και τη διαχείριση βάρους και τη σύνθεση σώματος.

Περισσότερα