Συνεργασία της ΕΑΥΘ με την εταιρεία FoodOxys IKE τεχνοβλαστός για αντιοξειδωτικό έλεγχο

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προχωράει σε συνεργασία με την εταιρεία FoodOxys IKE τεχνοβλαστός του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η FoodOxys ΙΚΕ τεχνοβλαστός αξιολογεί το αντιοξειδωτικό προφίλ μέσω της μέτρησης της γλουταθειόνης σε μία σταγόνα αίματος που λαμβάνεται από το δάκτυλο του εξεταζόμενου.

Η γλουταθειόνη είναι το σημαντικότερο αντιοξειδωτικό του ανθρώπινου οργανισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι διαταραχές στα επίπεδα της γλουταθειόνης έχουν συσχετιστεί με την αιτιολογία και την εξέλιξη διαφόρων παθολογικών καταστάσεων, μεταξύ των οποίων καρδιαγγειακά νοσήματα, αναπνευστικές παθήσεις, νευροεκφυλιστικές διαταραχές, όπως η νόσος Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ, καθώς και διάφορες μορφές καρκίνου.

Η μέτρηση της γλουταθειόνης πραγματοποιείται από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της FoodOxys, σε συνεργασία με το εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι τιμές της γλουταθειόνης που λαμβάνονται από τη μέτρηση αξιολογούνται

μέσω δημοσιευμένων ερευνητικών κλινικών μελετών και μίας βάσης δεδομένων 4.000 εθελοντών.

Μετά την ολοκλήρωση της μέτρησης, καθώς και τη συμπλήρωση ενός σύντομου σχετικού ερωτηματολογίου που βρίσκεται αναρτημένο στον ιστότοπο της εταιρείας (https://www.foodoxys.com/), ο εξεταζόμενος λαμβάνει στο e-mail που έχει δηλώσει στο ερωτηματολόγιο την αναλυτική εργαστηριακή αναφορά με το αποτέλεσμα της γλουταθειόνης και το εξατομικευμένο πλάνο διατροφής.

Η ως άνω διαδικασία θα πραγματοποιηθεί εντελώς δωρεάν για τα μέλη μας που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Σε περίπτωση που κάποιο μέλος επιθυμεί επιπλέον πλάνο διατροφής θα πρέπει να έρθει σε επαφή με την εταιρεία του Πανεπιστημίου.

Σας αναφέρουμε ότι στο 1ο στάδιο θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν 200-300 μέλη μας.

Οι επιθυμούντες συνάδελφοι-μέλη της Ένωσης, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email της Ένωσης: eaythes@gmail.com μέχρι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν με νεότερο email για το μέρος, την ημέρα και την ώρα που θα πραγματοποιηθεί η εξέταση.