Τεστ αθλητικής βιολειτουργικής διατροφής για ομάδες

Σε τι θα βοηθήσει το τεστ της Foodoxys AΘΛHTIKH BIOΛEITOYPΓIKH ΔIATPOΦH τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή; 

Το ποδόσφαιρο είναι ένα απαιτητικό άθλημα ειδικά σε επαγγελματικό και ημιεπαγγελματικό επίπεδο. Ο ποδοσφαιριστής είναι ένας αθλητής που πρέπει να συνδυάζει αντοχή, δύναμη και τεχνικές ικανότητες και να ανταποκρίνεται σε απαιτητικές προπονήσεις και συνεχείς αγώνες.  Η σωστή ανταπόκρισή του σχετίζεται άμεσα από την ποιότητα της ζωής του πέρα από την προπόνηση που πρέπει να περιλαμβάνει σωστή αποκατάσταση μέσω επαρκής ξεκούρασης και προσεκτικής διατροφής.

Γνωρίζοντας τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του κάθε ποδοσφαιριστή αλλά και τα επίπεδα της γλουταθειόνης έχουμε ένα μοναδικό εργαλείο για την δημιουργία ενός ατομικά στοχευμένου διαιτολογίου για κάθε ποδοσφαιριστή ‘’κομμένο και ραμμένο’’ στις ανάγκες του.

Το διαιτολόγιο είναι έτσι δομημένο ώστε να καλύπτει σε εβδομαδιαία βάση τις ανάγκες του κάθε ποδοσφαιριστή σε μακροθρεπτικά συστατικά (πρωτείνες, λίπη, υδατάνθρακες) και μικροθρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία) από φυσικές και υγιεινές τροφές που θα είναι εύκολα προσβάσιμες.

Επιπλέον θα είναι σωστά εμπλουτισμένο με τροφές που περιέχουν την ιδανική ποσότητα αντιοξειδωτικών με αποτέλεσμα να διατηρεί ο ποδοσφαιριστή μια οξειδοαναγωγική ισορροπία.
Η σωστή διατροφή θα βοηθήσει τον ποδοσφαιριστή να καλύπτει τις ανάγκες του, να έχει γρήγορη αποκατάσταση έπειτα από μια προπόνηση ή αγώνα κάτι που θα μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης υπερκόπωσης και τραυματισμών.

 Σε τι θα βοηθήσει το τεστ της Foodoxys ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ  τον ανήλικο ποδοσφαιριστή;

Το ποδόσφαιρο αποτελεί ένα ιδανικό άθλημα για τα παιδιά. Έχει το χαρακτηριστικό ότι σε αντίθεση με διάφορα ατομικά αθλήματα συνδυάζει την άσκηση με το παιχνίδι ενώ παράλληλα αποτελεί ένα μέσο κοινωνικοποίησης για το παιδί. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής μαθαίνει να σέβεται το σώμα του και τις ικανότητες που αποκτά.  Η σωστή υγιεινή διατροφή αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι για την σωστή και φυσιολογική ανάπτυξη ενός παιδιού παράλληλα με την άσκηση.

Μέσω της παροχής σωστής διατροφής μαθαίνει από μικρή ηλικία να τρέφεται σωστά και να προασπίζει τον οργανισμό του από ένα σωρό ασθένειες που εμφανίζονται στις μέρες μας λόγο της ‘’κακής’’ διατροφής που ακολουθεί σήμερα ο άνθρωπος.

Έτσι με τον καιρό αποκτά μια σειρά από συνήθειες που θα διαφυλάξουν την υγεία του τα επόμενα χρόνια και θα χτίσουν έναν οργανισμό υγιή, δυνατό και έτοιμο μεγαλώνοντας να χτίσει σταδιακά καλύτερες αθλητικές επιδόσεις.

Πώς γίνονται οι μετρήσεις και η διαδικασία στο χώρο σας

Αρχικά πριν την έναρξη της λήψης των σωματικών χαρακτηριστικών και του αίματος των ποδοσφαιριστών πραγματοποιείται μια παρουσίαση της παρεχόμενης υπηρεσίας σε μορφή PowerPoint από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Η παρουσίαση διαρκεί μισή ώρα όπου οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται αναλυτικά για την διαδικασία και την σημαντικότητα της υπηρεσίας καθώς και για τα οφέλη που θα προσκομίσουν. Η παρουσίαση θα γίνεται όταν είναι παρόντες τουλάχιστον 20 αθλητές. Οι ενδιαφερόμενοι εδώ μπορούν να συμμετάσχουν ενεργητικά σε συζήτηση όπου μπορούν να συζητηθούν  τυχών απορίες τους για την διαδικασία. Με το πέρας της παρουσίασης μοιράζεται στους ποδοσφαιριστές ή στους γονείς νεαρών ποδοσφαιριστών ένα ερωτηματολόγιο που πρέπει να απαντηθεί. Το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει μια σειρά ερωτημάτων, η απάντηση των οποίων βοηθά την χαρτογράφηση των διατροφικών συνηθειών και την κατάσταση υγείας του κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά.

Διαδικασία λήψης σωματομετρικών χαρακτηριστικών – Διαδικασία λήψης τριχοειδικού αίματος

Έπειτα από την ενημέρωση της ομάδας οι ποδοσφαιριστές θα χωριστούν σε ομάδες των 6 ατόμων και θα προσέρχονται σε χώρο όπου θα έχει τοποθετηθεί ο εξοπλισμός της εταιρείας, ανά 30 λεπτά η κάθε ομάδα. Η διαδικασία θα περιλαμβάνει ζύγιση του κάθε αθλητή σε ειδικό πρότυπο βαθμονομημένο ζυγό, ανάλυση σύστασης σώματος και προσδιορισμό ποσοστού λίπους. Αμέσως μετά πραγματοποιείται η λήψη τριχοειδικού αίματος ποσότητας μιας σταγόνας από το δάκτυλο κάθε ποδοσφαιριστή. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και γρήγορη.

Μετά από αυτό ο ποδοσφαιριστής μπορεί να αποχωρήσει και το επιστημονικό προσωπικό προχωρά στην ανάλυση των επιπέδων της γλουταθειόνης, του σημαντικότερου αντιοξειδωτικού του ανθρώπου με την χρήση του ειδικού φορητού εξοπλισμού που διαθέτει.

Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να απέχουν από την λήψη τροφής και ροφημάτων τρεις ώρες πριν τις μετρήσεις ώστε να μην επηρεαστούν τα αποτελέσματα. Υπολογίζεται ότι η όλη η διαδικασία για μια ποδοσφαιρική ομάδα 30 ποδοσφαιριστών θα διαρκέσει 4 ώρες.
Σε ομάδες ανήλικων ποδοσφαιριστών θα εξαρτηθεί από το πλήθος των παιδιών που θα συμμετάσχουν.
Αποτελέσματα σωματομετρικών υπολογισμών και επιπέδων γλουταθειόνης στο αίμα

Τα αποτελέσματα των σωματομετρικών χαρακτηριστικών που αναφέρθηκαν παραπάνω και των επιπέδων της γλουταθειόνης θα βγαίνουν άμεσα και θα παρέχονται άμεσα (σε λίγες ώρες ή την επόμενη ημέρα ανάλογα το πλήθος των αναλύσεων) στον υπεύθυνο της ομάδας (π.χ. προπονητή). Το εξατομικευμένο διαιτολόγιο για κάθε ποδοσφαιριστή θα αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών στον υπεύθυνο κάθε ομάδας.

Link