Θύελλα Καμαρίου: Διατροφική καινοτομία με Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και FOODOXYS

Όλες οι φετινές κινήσεις της Θύελλας Καμαρίου υποδηλώνουν ότι πλέον ο σύλλογος της Σαντορίνης λειτουργεί σε άλλο επίπεδο, δίνοντας βάση και στην παραμικρή λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τη διαφορά… άλλωστε, όπως συνηθίζουμε να λέμε ”Η λεπτομέρεια κάνει τον πρωταθλητή”.
Έτσι λοιπόν, αφού τίποτα δεν αφήνεται πλέον στην τύχη του στο Καμαρί, έτσι δεν θα αφεθεί και η διατροφή των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι πλέον θα έχουν την συνδρομή επιστημόνων για τις ατομικές διατροφικές τους ανάγκες.

Συγκεκριμένα, χθες Δευτέρα 5 Αυγούστου, το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσω της εταιρείας FOODOXYS βρέθηκε στο γήπεδο του Καμαρίου, όπου εξέτασε όλους τους ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας.

Στόχος αυτής της προχωρημένης εξέτασης είναι η δημιουργία ενός εξατομικευμένου προγράμματος βιολειτουργικής διατροφής για τον επαναπρογραμματισμό του μεταβολισμού και την εξασφάλιση της υγείας των ποδοσφαιριστών.

Οι μετρήσεις έγιναν στα γραφεία της ομάδας μέσω μιας καινοτόμου παγκόσμιας πατέντας όπου με την λήψη μιας σταγόνας αίματος προσδιορίζονται τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών στον οργανισμό. Τις μετρήσεις πραγματοποίησαν οι επιστήμονες της ομάδας FOODOXYS, κυρία Κανάκη Μαρία (Διατροφολόγος – Βιοχημικός ) και ο κύριος Τέκος Φώτιος (Βιοχημικός – Τοξικολόγος ).

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Η FoodOxys είναι μία spin-off εταιρεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία δραστηριοποιείται στην εξασφάλιση της διατροφικής ευεξίας σε εξατομικευμένο επίπεδο.

Η επιστημονική της ομάδα αποτελείται από διακεκριμένους ερευνητές με πολυετή εμπειρία στο χώρο της βιοχημείας της διατροφής και του ανθρώπινου μεταβολισμού. Υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Καθηγητή Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών-Τοξικολογίας Δημήτρη Κουρέτα, οι επιστήμονες της FoodOxys έχουν δημοσιεύσει περισσότερες από 180 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά παγκόσμιου κύρους με αποτέλεσμα να κατέχουν αξιοπρόσεκτη πείρα στη βιοχημεία της διατροφής. Κύριος στόχος της εταιρείας είναι η γεφύρωση της απόλαυσης της διατροφής με την ταυτόχρονη βελτιστοποίηση της υγείας.

Θα προσφέρονται, δηλαδή, στον κάθε άνθρωπο εξατομικευμένα οδηγίες ώστε να τρέφεται με τρόπο που θα εξασφαλίζει την ορθή λειτουργία του οργανισμού του ενώ θα επιλέγει κατά το δυνατόν τα τρόφιμα που επιθυμεί σύμφωνα με τις συνήθειές του.

Η FoodOxys εξασφαλίζει αυτή τη δυνατότητα αφού πρώτα οι επιστήμονες που την απαρτίζουν πραγματοποιήσουν μία εξειδικευμένη εξέταση σε μία σταγόνα αίματος από το δάχτυλο του χεριού.

Η εξέταση αυτή παρέχει τη δυνατότητα εκτίμησης της οξειδοαναγωγικής κατάστασης του κάθε ατόμου ξεχωριστά και ρύθμισης/τροποποίησης των διατροφικών του συνηθειών ανάλογα με τις ανάγκες του.

Με αυτό τον τρόπο ελέγχεται ο μεταβολισμός του και δεν απειλείται ο οργανισμός του από το λεγόμενο οξειδωτικό στρες. Βασική, επιπλέον, υπηρεσία της FoodOxys αποτελεί η μέτρηση του αντιοξειδωτικού περιεχομένου ενός ευρέως φάσματος τροφίμων ώστε ο καταναλωτής να είναι σε θέση να γνωρίζει την αξία τους και την ικανότητά τους να επηρεάζουν θετικά την υγεία του.

Link